Ce se intampla cand raspunzi la spam

Cu totii cred ca primim acele e-mailuri suspecte (spam), in care ni se cer bani sau ni se promit tot felul de oportunitati. Te-ai gandit vreodata ce s-ar intampla daca ai raspunde la aceste mesaje?

Niciodata nu este recomandat sa dai curs e-mailurilor pe care gazda adresei tale le catalogheaza drept spam sau junk. Sunt mesaje care, de cele mai multe ori iti cer bani, detaliile cardului tau sau ale cartii de identitate. Sunt mesaje de la „printul Nigeriei”, „prietena prietenului prietenei tale”, „o persoana care tocmai a ajuns in oras” si multi altii. Pe scurt, sunt escrocherii.

Totusi… Ce s-ar intampla daca le-ai raspunde?

„Asta am facut in ultimii 3 ani pentru voi […] Tot ce fac eu e sa-i fac sa piarda timpul. Ma gandesc ca timpul pe care il petrec ei cu mine e un timp pe care nu il petrec escrocand adulti vulnerabili, furandu-le economiile”, explica umoristul James Veitch, in aceasta conferinta TED.

Urmareste acest Discurs antispalare pe creier, in care comedianul Veitch prezinta schimbul de replici extrem de amuzant, dintre el si un escroc.

[ted id=2405 lang=ro]


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s