Ce scrie pe eticheta ta?

Obisnuim sa ii punem pe ceilalti in diverse categorii, dar ce crezi ca intelege copilul din etichetare? Dar daca el ti-ar pune o eticheta, ce ar scrie pe ea?

Acum cateva zile, ma intorceam pe inserate de la serviciu, eram in tramvai si am vazut un om murdar sub unghii. Instinctiv, am facut un pas inapoi si am strambat subtil din nas.

Deja ii pusesem acelui om o eticheta si nici macar nu statusem de vorba cu el, nici macar nu ii vazusem fata! Am ridicat putin privirea si m-am uitat ceva mai atent la el – avea o figura obosita, ingandurata, ostenita dupa ceea ce probabil fusese o zi lunga de munca.

Deodata, aveam cu totul alta imagine despre el in cap – pentru mine, nu mai era omul nespalat si indolent, ci un om harnic, care asudase trup si suflet intreaga zi. Bineinteles, totul se petrecea in mintea mea; in continuare nu stiu nimic concret despre acel om.

Iata cat de usor este sa pui cuiva o eticheta. Si facem asta tot timpul, cu oricine, fie ei straini sau oameni apropiati noua. Iar copiii nostri vad acest comportament si invata si ei sa eticheteze.

In aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti, Antonia Noel, formator in comunicare relationala, vorbeste despre etichetare si ce putem face pentru a scapa de acest obicei.

Pentru a afla mai multe despre ce inseamna sa pui o eticheta, citeste articolele:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s