Ce sa le spunem copiilor cand sunt foarte mici, cand sunt tristi, cand sunt bolnavi, cand se bucura

Totul este limbaj, si nu ma refer numai la cel verbal. Indiferent daca vorbim sau nu, comunicam in permanenta, de aceea este foarte important cum ne comportam sau ce facem, dincolo de ce spunem.

In volumul “Ce sa le spunem copiilor cand sunt foarte mici, cand sunt tristi, cand sunt bolnavi, cand se bucura”, pus la dispozitie de Editura Trei, autoarea Francoise Dolto aduce in prim plan problema respectului fata de copil.

[imagelink=”1506″] Intregul material prezentat ne aduce in atentie un aspect care poate niciodata nu a fost prioritar pentru noi ca acum, parinti fiind: importanta cuvintelor rostite sau nerostite in legatura cu unele evenimente care marcheaza sau au marcat viata unui copil, de cele mai multe ori fara stiinta lui si cateodata chiar fara stiinta celor din jurul lui.

Copiii au nevoie de cuvinte potrivite, in care adevarul sa le fie spus chiar daca uneori este dureros. Aceasta atitudine este intotdeauna de preferat unei taceri amagitoare, adesea generatoare de frica si uneori chiar de angoasa.

Pentru a-i primi pe copiii nostri cu sufletul deschis, pregatiti sa le fim alaturi in orice situatie, e nevoie sa reflectam un pic la problemele propriei noastre copilarii, inainte de a deveni, la randul nostru, parinti.

Citeste cartea “Ce sa le spunem copiilor cand sunt foarte mici, cand sunt tristi, cand sunt bolnavi, cand se bucura”, scrisa de Francoise Dolto si aparuta la Editura Trei, si te vei numara cu siguranta printre parintii care educa altfel.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s