Ce sa faci cand copilul descopera dulciurile

Ce sa faci cand copilul descopera dulciurile

Oricat ti-ai feri puiul de ciocolata, prajituri sau bomboane, odata ce micutul descopera gustul dulce, s-ar putea sa iti fie greu sa ii mai opresti pofta. La Parinti de Pici, iti spunem cu ce sa inlocuiesti dulciurile si in ce conditii poti sa mai treci cu vederea unele scapari in alimentatia sa.

Majoritatea copiilor prefera dulcele in defavoarea celorlalte gusturi. Tocmai de aceea se recomanda, probabil, sa amanam cat mai mult momentul in care incepem sa le dam micutilor nostri dulciuri. Pentru ca, odata ce descopera bomboanele, s-ar putea sa iti ceara zilnic sa ii indeplinesti pofta de dulce.

Totusi, oricat de tare ar plange si oricat de greu ne-ar fi sa rezistam rugamintilor zgomotoase ale micilor nostri pofticiosi, e bine sa avem mereu in minte faptul ca alimentatia din primii 3 ani de viata pune bazele sanatatii copiilor pe termen lung, iar dulciurile si zaharul nu au ce cauta in aceasta ecuatie.

Desigur, nu vei putea sa iti feresti copilul de produse dulci chiar tot timpul. Ce faci daca prichindelul tau primeste vreo prajiturica sau vreun biscuit? Iata ce ne sfatuieste mamica Georgiana, acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s