Ce inseamna vederea incetosata?

Cea mai frecventa afectiune a ochilor cauzeaza vederea incetosata. In aceasta editie a emisiunii Traieste Sanatos cu Simona, vorbim despre cataracta.

Cu totii am auzit de cataracta si, cel mai probabil, cunoastem persoane care sufera de aceasta boala. Dar cum se manifesta, de fapt? Cand apare si ce tratament exista?

In cele mai multe cazuri, cataracta apare dupa varsta de 60 de ani, intrucat atunci scade metabolismul si ochiul oboseste. In aceste situatii, daca se actioneaza la timp, boala nu este grava.

Senzatia cea mai comuna a acestei afectiuni este vederea incetosata. Mai apar simptome precum lacrimarea sau o stanjenire la lumina. Pentru cei care nu isi dau seama ca sufera de cataracta, s-ar putea sa apara nevoia de a-si schimba ochelarii foarte des, crezand ca trebuie sa incerce alte dioptrii.

Ce se intampla, de fapt, la nivelul ochiului? Cum vindecam vederea incetosata? Ne spune chiar acum Dr. Miruna Nicolae, medic primar oftalmolog, Clinica AMA OPTIMEX (www.amaoptimex.ro, tel. 021/211.16.22).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s