Ce facem de Ziua Culturii Nationale?

Pe 15 ianuarie, serbam Ziua Culturii Nationale, printr-o multime de evenimente – expozitii, lecturi, concerte si spectacole de teatru – atat in tara, cat si in strainatate.

Cu ocazia zilei de nastere a poetului Mihai Eminescu, in 2010, data de 15 ianuarie a fost declarata Ziua Culturii Nationale, un moment ce prilejuieste evenimente culturale si artistice.

La Centrul Cultural Media Radio Romania, Ziua Culturii Nationale deja a inceput. Pana duminica, poti vizita Expozitia Radio Romania – Cultura, Arta si Mediaunde poti admira proiectele institutiei, de-a lungul istoriei.

Vineri, 15 ianuarie 2016, de la ora 10:00, Academia Romana sustine sesiunea Identitatea Nationala. In aceeasi zi, de la ora 19:00, la Palatul Tinerimea Romana din Bucuresti, va fi sustinut spectacolul de muzica si poezie Dor de Eminescu.

La Ateneul Roman, Filarmonica „George Enescu” a pregatit o serie de spectacole. Joi, 14 ianuarie 2016, de la ora 19:00, va fi un concert vocal-simfonic, in care va fi prezentat poemul coregrafic Luceafarul. Vineri, de la aceeasi ora, sarbatorim Ziua Culturii Nationale alaturi de Grigore Lese, in spectacolul La portile Cerului. Iar sambata, tot de la ora 19:00, va avea loc un recital dedicat lui Mihai Eminescu.

Si Muzeul Satului din Bucuresti are un program denumit Dor de Eminescu, ce va avea loc vineri, de la ora 14:00. Vor fi lecturi si recitaluri, sustinute de scriitoarea Mihaela Albu, actorii Cristina Deleanu, Tamara Cretulescu si Nicolae Alexandru Mihai si tenorul Florin Ormenisan.

Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la portile Bucurestiului ii invita pe vizitatori sambata, de la ora 12.00, in Sala Scoartelor, la spectacolul „Al nostru, Eminescu…”, sustinut de actorii Vlad Radescu (Teatrul Metropolis) si Mihaela Radescu (Teatrul Mic).

Evenimente culturale romanesti vor avea loc si peste hotare, la Stockholm, New York, Tel Aviv, Budapesta, Praga, Viena, Berlin si multe alte orase.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s