Ce facem cand bebe are febra?

„Cand bebe are febra in primul rand trebuie sa te calmezi. Asta e sfatul pe care ar trebui sa-l primesc eu, cel putin, pentru ca ma sperii destul de tare cand termometrul imi arata mai mult de 37 cu 5 atunci cand ii iau copilului temperatura. Si, chiar daca a facut pana acum febra de cateva ori, uneori chiar si peste 39 de grade, ma ingrijorez in continuare parca la fel de tare, in loc sa ma obisnuiesc. E bine totusi ca nu ma pierd cu firea si stiu ce am de facut: sa-i scad copilului cat mai repede temperatura, in primul rand hidratandu-l, e foarte important.

Am incercat sa-i reduc febra si facandu-i baie in apa calduta, de 37-38 de grade, si i-am facut chiar si impachetari – adica am udat un prosop in apa la temperatura camerei si l-am pus pe picioarele copilului.

Daca febra persista, atunci poti apela la antitermice, acele medicamente care ajuta la scaderea febrei. Eu stau mult mai calma stiind ca le am mereu in casa. Confirma insa cu medicul pediatru ce, cat si cand sa-i administrezi copilului in caz de febra.”

Georgiana, mama de pici


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s