Ce au mancat bebelusii din Fetesti internati la Marie Curie

Pentru doi dintre cei trei copii diagnosticati cu sindrom hemolitic-uremic (SHU), internati la Spitalul Marie Curie, cauza bolii se pare ca a fost descoperita: au mancat carne, dupa cum precizeaza Dr. Mihaela Balgradean, sefa sectiei de nefrologie a spitalului.

„Cei doi copii au consumat carne; este vorba despre un copil in varsta de sase luni si de un alt copil in varsta de sapte luni. Cel in varsta de sapte luni a mancat sarmale date de un membru din familia sa. Este abia la inceputul bolii, insa starea lui este grava”, mentioneaza Dr. Balgradean.

Acel bebelus necesita acum dializa, din cauza unei tulpini de E.Coli, care ii afecteaza rinichii.

Cei 2 bebeluşi din Feteşti care au ajuns de urgenţă la spitalul Marie Curie din Bucuresti au mâncat carne şi supă de pui. Unul dintre ei este acum in stare gravă. Medicii spun că modul în care au fost hrăniti copiii este nepotrivit. Cel de 7 luni a mâncat sarmale şi acum necesită dializă din cauza unei tulpini de Ecoli care ii afectează rinichii.

In ceea ce il priveste pe cel de-al treilea copil, internat la Marie Curie in urma cu cateva saptamani, Mihaela Balgradean spune ca, cel mai probabil, acesta va fi externat saptamana viitoare, dupa ce medicii il vor evalua neurologic.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii (MS) reamintesc, printr-un comunicat de presa, importanta masurilor de preventie, in special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzator. „Specialistii MS recomanda achizitionarea produselor pasteurizate in cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandand spalarea corespunzatoare a fructelor si legumelor, dar si tratamentul termic al alimentelor, atunci cand se impune”, se arata intr-un comunicat pentru Mediafax.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s