Carti daruite de copii au ajuns la Casa Buna a lui Valeriu Nicolae

Biblioteca sociala 13 din Campania Daruieste o lume de basm, a fost donata copiilor din Ferentari, beneficiari ai proiectului Casa Buna, coordonat si sustinut de Valeriu Nicolae. Cartile au fost oferite cu generozitate de copii si parinti alaturi de companii ca: 4Colours, Editura Nemi, Editura Univers, Didactica Publishing House, Editura Diana. Valeriu Nicolae isi doreste ca aceste carti sa ii ajute pe cei mici sa prinda drag de citit, sa invete o disciplina, care sa ii ajute la scoala si in viata in general.

Proiectul Daruieste o lume de basm este o initiativa lansata in decembrie 2018 de Asociatia Kineto Bebe, Asociatia EMOVERE cu sustinerea Itsy Bitsy FM si are ca obectiv crearea unui numar cat mai mare de biblioteci sociale acolo unde copiii nu au acces la carti. Copii si parintii, companii generoase au reactionat la indemnul Daruieste o lume de basm si in 2019 au fost construite biblioteci la: scoala de la stefanestii de Jos, la secția de pediatrie a Spitalului din Curtea de Arges, la Colegiului Gimnazial Basarab I si la singurul Club de Lectura din acest oras, la centrul Focus din Constanta, la Centru Generații coordonat de Fundația Regala Margareta a Romaniei, la Hero After School Clinceni, la Institutul National pentru Sanatatea Mamei si Copilului din Bucuresti.

Casa Buna este proiectul activistului social Valeriu Nicolae, cunoscut si ca Tata Valeriu, care are grija de mai bine de 12 ani de copiii din Ferentari.

„Vreau de ceva timp sa fac Casa Buna. O casa unde sa putem sa facem teme, meditații si sa gatim mancare copiilor. Oricand fara sa se strambe directoarea, portarul, femeia de serviciu, secretara, profesorul sau oricine altcineva plin de sensibilitați. Unde sa putem face un atelier pentru a pregati copiii mari pentru o meserie. Unde sa putem caza urgentele din ghetou (femei abuzate, copii alungati) si sa ne putem juca comod vara sau sa sarbatorim zilele de nastere.” spunea Valeriu Nicolae la lansarea acestui proiect, in casa pe care a cumparat-o din banii lui pentru a putea ajuta copiii, fara atat de multe piedici.

Acum, copiii de care el si echipa lui de volunatri au grija, pot evada si intr-o lume de basm cu ajutorul cartilor primite in dar de la alti copii.

Lansata ca o campanie care voia sa arate ca generozitatea este o calitate care poate fi activata tot anul, Daruieste o lume de basm isi propune sa faca si in anul 2020 cat mai multe biblioteci sociale, in gradinite, scoli, centre sociale, spitale si alte locuri unde cei mici nu au acces la carti.

De aceea va invitam sa donati carti in buna stare, in oricare dintre centrele de colectare din Bucuresti:

1. Centrul KinetoBebe Mosilor
Calea Mosilor nr. 158, Sector 2

2. Centrul KinetoBebe Nord
Intrarea Catedrei nr.2, Sector 1

3. Centrul KinetoBebe Sud
Soseaua Olteniței nr. 87-99, Sector 4

4. Opera Comica pentru Copii
Calea Giulesti, Nr.16, sector 6

Campania este sprijinita de Itsy Bitsy FM, 4Colours si Opera Comica pentru Copii.

Proiectul a beneficiat si de implicarea Luciei Radu, artist vizual pasionat de crearea unor imagini care pot sa traduca perfect mesajul social al campaniei. Ea a ilustrat perfect obiectivul organizatorilor de a duce copiii într-o lume de basm cu ajutorul cartilor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s