rata-succes-implant-dentar

Care este rata de succes a unui implant dentar

Un implant dentar reprezinta cea mai buna solutie pentru inlocuirea unui dinte lipsa. Multi pacienti, insa, se tem de procedura in sine precum si de fatul ca implantul ar putea sa nu aiba succes. Implatologia a evoluat constant in ultimii ani, asa ca rata de succes a unui implant dentar a crescut considerabil, implanturile pozitionate intr-un tesut osos sanatos avand o rata de succes de 95%. Totusi, acest procent poate creste pana la 98% daca implanturile sunt ingrijite corespunzator.

Implantul preia toate functiile unui dinte normal, asa ca este important ca lucrarea protetica sa fie corect executata.

Care sunt riscurile unui implant dentar?

Printre cele mai mari riscuri la care este supus pacientul, este cel de infectie aparuta in zona implantului. Este necesar ca pacientul sa aiba o igiena orala corespunzatoare, astfel incat lucrurile sa evolueze in bine. Apa de gura, in special dupa primele cinci zile de la interventie, este importanta, precum si ata detara sau dusul bucal, insa numai la recomandarea medicului.

Despre rata de succes a unui implant dentar am discuat si cu dr. Ionut Leahu, medic stomatolog specialist in implantologie orala, la „Traieste Sanatos cu Simona”:

Foto: Background photo created by senivpetro – www.freepik.com


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s