Caravana #SuperCoders porneste la drum prin orasele din Romania

Caravana #SuperCoders porneste la drum prin orasele din Romania

Orange Romania anunta startul editiei a cincea a #SuperCoders, proiect ce isi propune sa contribuie la educatia digitala a tinerei generatii.

Anul acesta, #SuperCoders va avea trei componente: Caravana SuperCoders, Orange Coding Competition si SuperCoders Online Academy. Pe 11 octombrie caravana porneste la drum in 10 orase, unde peste 500 de copii cu varste cuprinse intre 10-13 ani sunt asteptati la cursurile gratuite de coding. Luna noiembrie va fi dedicata concursului national SuperCoders Coding Competition, accesibil oricarui copil care are notiuni minime de programare prin joc. In cadrul concursului vor fi selectati 50 de castigatori care vor intra gratuit in SuperCoders Online Academy, pentru a-si aprofunda cunostintele de codare.

Romania se afla pe ultimul loc privind competentele digitale din statele UE, conform raportului Europe’s Digital Progress Report (EDPR) din 2017. Doar 28% dintre romani au niveluri superioare celui de baza in ceea ce priveste competentele digitale, comparativ cu 56% la nivelul UE. Programul #SuperCoders este o initiativa de educare a tinerei generaţii si isi propune sa-i ajute pe copii sa isi dezvolte competente digitale necesare atat in activitatea lor din prezent, cat si pentru meseriile viitorului care vor solicita astfel de cunostinţe.

Prin initierea in programare, #SuperCoders, dezvoltat de Orange impreuna cu echipa Simplon Romania, le permite copiilor cu varste intre 10 si 13 ani sa descopere, in mod simplu, logic si distractiv universul digital, sub bagheta trainerilor dedicati.

Cand ajunge caravana #SuperCoders in orasul tau

Anul acesta, caravana #SuperCoders ii asteapta pe cei mici in urmatoarele orase:

  • Iasi – 11 octombrie
  • Focsani – 13 octombrie
  • Brasov – 16 octombrie
  • Sibiu – 17 octombrie
  • Alba Iulia – 20 octombrie
  • Constanta – 23 octombrie
  • Braila – 25 octombrie
  • Galati – 26 octombrie
  • Craiova – 30 ocotmbrie
  • Targu Jiu – 31 octombrie

Etapele SuperCoders

Copiii cu varste intre 10 si 13 ani sunt invitati sa ia parte la atelierele introductive de programare ce dureaza 3 ore. In acest timp, cei mici vor descoperi limbajul de programare SCRATCH, care ii va ajuta sa creeze animatii, povestiri interactive si jocuri prin tehnica drag & drop.

Inscrierile se fac pe site-ul orange.ro.

Dupa etapa de invatare, proiectul SuperCoders continua cu faza a doua, SuperCoders Coding Competition – un concurs national desfasurat in noiembrie, in care toti copiii din Romania vor fi provocati sa isi dezvolte propria aplicatie intr-o competitie pe platformele Scratch si code.org. Juriul, regulamentul si alte detalii vor fi disponibile incepand cu luna noiembrie pe orange.ro.

In urma concursului, un juriu de specialitate va selecta 50 de castigatori care vor avea posibilitatea de a participa la urmatorul modul de invatare, SuperCoders Online Academy. Acesta va fi un curs  in care copiii vor invata limbajului Python pe masura ce vor parcurge cele 30 de ore interactive. Participantii vor face trecerea de la programarea prin blocuri de cod invatata in Scratch la programarea bazata pe text.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s