Caravana EDUboost – Protecția mediului înconjurător ajunge în școlile din București

În perioada octombrie – decembrie 2022, caravana EDUboost va ajunge în 5 școli din diferite sectoare ale Municipiului București. Grație finanțării Primăriei Municipiului București, peste 200 de elevi din școli de masă și din învățământul special vor participa la atelierele de educație non-formală inițiate de Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture.

Tema atelierelor pleacă de la 5 podcast-uri publicate pe www.afostodata.ro despre Protecția mediului înconjurător și abordează teme precum Poluarea, Transportul alternativ, Cum avem grijă de păduri, Cum salvăm parcurile și Ce înseamnă un oraș verde.

Prin EDUboost, echipa #aFostOdata își propune dezvoltarea conștiinței ecologice și a impactului pe care fiecare acțiune umană îl poate avea asupra mediului înconjurător.

Autorii textelor sunt cercetători, jurnaliști și scriitori, iar conținuturile pot fi accesate gratuit pe afostodata.ro, Spotify sau iTunes – A fost odată – Florin Stoican, Teodora Cojocaru, Georgiana Purcarea, Sabina Armeanu.

Întregul conținut este tradus și în limba semnelor române pentru copiii cu deficiență de auz și poate fi accesat pe canalul de Youtube A fost odată sub formă de slog.

Bazându-se pe informațiile atent structurate pe platforma afostodata.ro/eduboost-podcast-de-buna-crestere, pe fișe și quiz-uri interactive, proiectul susține elevii și cadrele didactice în Săptămâna Verde precum și în alte activități despre sustenabilitate care pot fi abordate la clasă.
Prima școală în care Caravana EDUboost s-a oprit este Liceul Tehnologic Special nr. 3 din Sectorul 2.

Aici, copiii din ciclul primar și-au amenajat propria grădină cu legume și plante verzi în clasă, au descoperit prin joc care este Regula celor 3R (reciclează, repară, redu din consum), și-au imaginat cum e să fii salvatorul copacilor și al spațiilor de joacă și au aflat ce înseamnă transportul alternativ. Până la mijlocul lunii decembrie echipa A fost odată va mai ajunge în alte 4 școli din Capitală.

Seria EDUboost a fost nominalizată în 2022 și 2021 la Best Branded Podcasts Webstock și se află în top 10 serii pe Spotify Romania Society and Culture.

Mai multe detalii se găsesc pe afostodata.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s