Cand nu vrei sa faci ce iti spun parintii – cu Filip, 5 ani

Cand nu vrei sa faci ce iti spun parintii – cu Filip, 5 ani

Cand picii nostri nu fac ce sau cum ii rugam, ii numim mofturosi, incapatanati, neastamparati sau chiar, in cazuri grave, obraznici. Dar copiii ce parere au? La Meditatii pentru parinti, am vorbit cu un prichindel despre lucrurile pe care i le cer parintii, desi el nu vrea sa le faca.

Filip (5 ani) a fost clar alegerea potrivita pentru acest interviu, avand foarte multe lucruri asupra carora nu e de acord cu parintii sai. De exemplu, seara, cand vreau sa ma mai joc putin si e tarziu rau, nu mai pot si nu imi place”, ne spune el. „Eu chiar mi-as dori sa ma joc toata noaptea.

Alte situatii mentionate de Filip sunt cand parintii il obliga sa manance si el nu mai poate sau cand nu il lasa sa exploreze in voie, cum ar fi… sa puna mana pe un bec ars. (Bine, sa zicem ca parintii au si ei dreptate uneori…)

Din fericire, Filip e baiat descurcaret. „Odata, pe furis, m-am dus si am umblat la calculatorul lui mami, de pe birou, la care n-am voie. Am apasat!”

Afla lista completa de momente cand el si parintii lui nu sunt pe aceeasi lungime de unda, acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s