Cand nu iesi dintr-o relatie toxica de dragul copilului

Cand nu iesi dintr-o relatie toxica de dragul copilului

Sunt cupluri care, desi traiesc intr-o relatie toxica, nu divorteaza, gandindu-se ca o familie unita este mai buna pentru copil. Intr-adevar, copilul are nevoie de ambii parinti, insa o casnicie care nu merge poate avea efecte negative asupra celui mic. Mai multe pe acest subiect poti afla acum, la Meditatii pentru parinti.

Sigur ca, atunci cand vorbim despre divort, e vorba de o criza. Nimeni nu ajunge la divort in situatii de liniste, de armonie, de pace. Daca criza este atat de mare incat vorbim de relatii disfunctionale, de abuzuri, atunci faptul ca ramanem de dragul copilului este un mit”, explica Gabriela Saulea, presedinte Asociatia Calatoria Divortului.

Cum copilul absoarbe toate emotiile parintilor sai, este de inteles de ce o relatie toxica il poate afecta. Chiar daca pare ca este prea mic sa inteleaga certurile parintilor sau parintii cred ca, daca isi muta discutiile in alta camera, prichindelul nu va auzi, copilul simte si intelege mai multe decat ne dam seama.

Descopera si statistici legate de efectele pe care o relatie toxica le are in viata copilului, acum, la Meditatii pentru parinti.

Scopul acestui material redactional este de a informa parintii. Credem ca un parinte bine informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Informatiile transmise de intervievat reprezinta parerea personala a acestuia, nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s