Cand intra copilul in perioada De ce

Cand intra copilul in perioada „De ce”

Daca esti graviduta sau proaspata mamica, probabil ca deja ai fost avertizata de una dintre cele mai enervante perioade din copilaria timpurie: perioada De ce, anume atunci cand prichindelul te streseaza non-stop cu aceeasi intrebare – „De ce?”. La Parinti de Pici, vorbim despre cand incep copiii sa puna aceasta intrebare, de ce o fac si cum poti face fata situatiei.

Chiar daca e obositor sa cauti mereu in minte explicatii pentru o multime de lucruri, unele la care probabil nu te-ai gandit niciodata, insistenta copilului tau de a te intreba intr-una “De ce” e fireasca si sanatoasa.

E un semn ca isi dezvolta gandirea si e o dovada ca vrea sa descopere tot mai multe lucruri despre lume. Toti prichindeii sunt, de fapt, curiosi din fire si dornici sa afle cat mai multe, dar abia in jurul varstei de 2 ani incep sa ceara explicatii, intreband tot mai des „De ce”. Uneori din curiozitate, alteori din dorinta de a ne auzi pur si simplu vorbindu-le.

Dar cum raspunzi la toate intrebarile? Iata cateva trucuri invatate de mamica Georgiana, pe care ti le spune la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s