Cand este cazul sa apelezi la un specialist in infertilitate

Cand este cazul sa apelezi la un specialist in infertilitate

Infertilitatea nu este cauzata doar de inaintarea in varsta. Iar un specialist in infertilitate poate identifica problema care te impiedica sa ai un copil si iti poate oferi solutii. La Traieste Sanatos cu Simona, vorbim despre momentele in care este cazul sa apelezi la un astfel de specialist.

„In principiu, ar trebui sa incerce un an de zile sa obtina o sarcina pe cale naturala, daca sunt paciente tinere, pana in 35 de ani”, explica dr. Chadi Muheidli, medic primar obstetrica-ginecologie. „Daca sunt peste 35 de ani, eu zic ca acest an de zile ar putea sa fie scurtat la 6 luni maximum.”

De retinut este faptul ca, inainte de menopauza cu vreo 5 ani, sansele de a obtine o sarcina pe cale naturala scad la 1-2%.

Pe de alta parte, sunt multe cupluri pe la 33-35 de ani care, dupa un an de incercari, tot nu reusesc sa obtina o sarcina. Dupa acest „an de gratie”, este indicat sa nu mai astepti si sa te adresezi unui specialist in infertilitate, care va face urmatorii pasi:

  • investigatii in cuplu, pentru a identifica posibile probleme de fertilitate;
  • daca nu sunt probleme de fertilitate – contact sexual dirijat (se urmareste perioada fertila);
  • daca nu merge contactul sexual dirijat – inseminare intrauterina cu sperma sotului;
  • daca nu merge inseminarea intrauterina – fertilizare in vitro.

Mai multe informatii despre cum te poate ajuta un specialist in infertilitate iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s