Campanie de strangere de fonduri pentru Telefonul Copilului

Ca urmare a cresterii numarului de solicitari la 116 111, Asociatia Telefonul Copilului a lansat campania „Pierdut”, pentru a putea inregistra cat mai multe apeluri.

Campania a debutat la 1 ianuarie si se va derula pana la 31 martie. Orice persoana care vrea sa sustina initiativa poate dona 2 euro trimitand un sms la 874 (serviciu oferit gratuit, fara a se percepe tva).

Fondurile obtinute in urma campaniei „Pierdut” vor ajuta la dotarea dispeceratului cu calculatoare, console telefonice si cu alte sisteme necesare pentru a stoca fiecare caz intr-o baza de date.

Asociatia Telefonul Copilului a inregistrat anul trecut, la numarul 116 111, 5.297 de cazuri, cu 74,8% mai multe fata de 2008.

Cele mai multe cazuri au fost inregistrate in Moldova, urmata de Muntenia, Bucuresti, Transilvania, Oltenia, Dobrogea si Banat.

Conform bazei de date a Asociatiei Telefonul Copilului, cele mai multe cazuri inregistrate in 2009 se refera la abuzuri asupra copiilor – neglijare, molestare fizica, exploatare prin munca si cersetorie.

Telefonul Copilului 116 111 este linia europeana gratuita de asistenta pentru copii si functioneaza in Romania din octombrie 2008, fiind gestionata de Asociatia Telefonul Copilului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s