Campanie de constientizare: Pedaleaza spre cinema

Institutul Francez din Bucuresti da startul unei veri responsabile, intr-un eveniment in care biciclistii sunt in centrul atentiei: campania A vélo au cinéma – Pedaleaza spre cinema.

Vineri, 10 iulie, intre orele 10:00 si 22:00, vei putea invata cum se repara o bicicleta si cum sa creezi obiecte creative din produse reciclate, in timp ce copiii isi vor testa abilitatile de a conduce o bicicleta. De la eveniment nu vor lipsi nici filmele, conferintele sau gustarile delicioase!

  • BitaColor, primul atelier de vopsit biciclete din Bucuresti, va oferi sfaturi practice pentru repararea bicicletelor. Echipa atelierului a creat Scoala de Mecanica de Biciclete, prin care incurajeaza mersul de bicicleta, alaturi de Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti.
  • Remesh prezinta un stand cu produse reciclate. Produsele remesh spun povestea unor oameni care, intr-un atelier de insertie socio-profesionala, reusesc sa recicleze tone de materiale publicitare si sa le transforme in genti, portofele, sacose, mape si multe altele. Remesh este marca nascuta din initiativa Ateliere Fără Frontiere de a crea noi oportunitati de angajare pentru persoanele aflate in dificultate, prin reciclarea bannerelor publicitare.
  • #OPTAR va amenaja un traseu unde copiii isi vor putea testa abilitatile de a conduce bicicleta. Copiii cu varste intre 5 si 11 ani sunt asteptati in curtea Institutului Francez la ateliere de indemanare pe bicicleta. Micii participanti vor fi recompensasi cu premii.
  • La Cinema Elvira Popescu, de la ora 18:30, in cadrul intalnirii #OPTARlaVeloCity, Marian Ivan va descrie principii si metode aplicate, care au transformat radical pana si cele mai aglomerate metropole.
  • Din cadrul evenimentului nu vor lipsi nici filmele, adresate unui public cat mai variat, printre care se numara si productia Solidream – proiectie speciala pentru pasionatii de biciclete.

Evenimentul Pedaleaza spre cinema se inscrie in programul de constientizare COP21 asupra riscurilor incălzirii globale.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s