Campania Daruieste o lume de basm a inagurat o noua biblioteca sociala

De Ziua mondiala a sanatatii mintale (10 octombrie), campania „Daruieste o lume de basm” a ajuns la Spitalul de psihiatrie „Eftimie Diamandescu”, in holul caruia a fost amenajata o biblioteca sociala, cu speranta ca pacientii de aici vor gasi putina bucurie printre cartile oferite.

Pe rafturile bibliotecii au fost asezate carti noi, donate de partenerii campaniei: 4 Colours, Editura NICULESCU, Humanitas, Editura NEMIRA, Editura Litera si Editura RAO.

„Am venit cu inima deschisa sa facem o biblioteca sociala si in acest spital, cu dorinta de a invata sa fim mai toleranti cu totii fata de pacientii cu efectiuni psihiatrice, care au nevoie de intelegere si acceptare poate mai mult ca oricine.” declara Raluca Chisu, fondatoarea Asociatiei Kineto Bebe.

Campania Daruieste o lume de basm este o initiativa lansata in decembrie 2018 de Asociatia Kineto Bebe si Asociatia EMOVERE, cu sustinerea Itsy Bitsy, 4 Colours si Opera Comica pentru Copii.

Aceasta campanie sociala care creeaza biblioteci acolo unde este nevoie, se bazeaza exclusiv pe donatiile copiilor, parintilor si companiilor private, în fiecare luna avand alaturi din ce în ce mai multi oameni.

Cu ajutorul donatiilor au fost construite biblioteci la: Scoala de la Stefanestii de Jos, la Sectia de pediatrie a Spitalului din Curtea de Arges, la Colegiul Gimnazial Basarab I si la singurul Club de Lectura din acest oras, la centrul Focus din Constanta, la Centrul Generatii coordonat de Fundatia Regala Margareta a Romaniei, la Hero After School Clinceni, la Casa Buna din Ferentari, la Boghesti Vrancea, la Institutul National pentru Sanatatea Mamei si Copilului din Bucuresti, iar acum la Spitalul de psihiatrie „Eftimie Diamandescu.

Pentru a sustine construirea unor biblioteci sociale in campania „Daruieste o lume de basm”, copiii si adultii generosi pot alege cartile in stare buna, care nu le mai sunt de folos, si sa le aduca la unul din centrelee KinetoBebe:

  • Centrul KinetoBebe Mosilor – Calea Mosilor nr. 158, Sector 2
  • Centrul KinetoBebe Nord – Intrarea Catedrei nr.2, Sector 1
  • Centrul KinetoBebe Sud – Soseaua Oltenitei nr. 87-99, Sector 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s