Calitatea somnului mamicii, neafectata in timpul alaptarii

Mamicile nu trebuie sa fie ingrijorate ca alaptatul la san le va afecta somnul, deoarece un nou studiu american arata ca proaspetele mamici petrec acelasi timp dormind, chiar daca bebelusul este alaptat la san.”Exista cateva cercetatri anterioare care arata ca bebelusii alaptati la san isi regleaza mai greu programul de somn, insa nimeni nu a luat in calcul orarul de dormit al mamelor”, a declarat coordonatorul cerectarii, Hawley Montgomery-Down, profesor la West Virginia University.

Potrivit acestuia, „nu exista nicio schimare in programul de somn al noilor mamici (…) Uneori, femeile invoca argumentul somnului insuficient pentru a nu hrani la san bebelusul, insa vrem sa aratam ca programul lor de dormit nu este in niciun fel afectat, iar alaptarea este importanta atat pentru copil, cat si pentru mama”.

Parintii stiu ca vor dormi mai putin in primele luni ale bebelusului. In aceasta perioada, sistemul digestiv al nou-nascutului nu este suficient de matur incat copilul sa fie satul pentru mai mult de patru ore, scrie USA Today, citat de Ziare.com.

Afirmatiile specialistilor americani au la baza o cercetare care a inclus 80 de femei. Dintre acestea, 27 au alaptat exclusiv la san, timp de cel putin 12 saptamani, iar 25 dintre ele au folosit ambele metode, in timp ce 18 au hranit bebelusii cu biberonul.

Femeile au tinut jurnale si rapoarte cu privire la calitatea si durata somnului si au notat de cate ori s-au trezit in timpul noptii. Cercetatorii au descoperit, astfel, ca nu exista discordante majore intre somnul celor trei grupuri de femei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s