Bolile copilariei si contaminarea

Cand vorbim de bolile copilariei, implicit, vorbim si despre vaccinare si protejarea atat a propriului copil, cat si a comunitatii de copii. Ce este bine sa facem? Afla aici.

Ce intra in clasificarea de epidemie si ce intra la capitolul boala de sezon? Care dintre bolile copilariei sunt necesare si care trebuie sa fie evitate neaparat?

La aceste intrebari ne raspunde Dr. Adrian Marinescu, in aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti.

Pentru copii, intrarea in comunitate vine cu problemele ei. Intrucat cei mici incep sa dea peste tot felul de oameni, locuri si obiecte noi, elemente care nu se aflau pana acum in viata lor, vor fi expusi la microbi noi.

Despre bolile copilariei, in general, Dr. Adrian Marinescu sustine ca „sunt bolile care trebuie sa existe la copii”. In funtie de caz, pot fi mai usoare sau mai severe, pot necesita vaccinare sau nu.

[Citeste mai multe despre bolile copilariei]

Cu totii stim ca acest subiect poate deveni destul de delicat, mai ales cand vorbim despre vaccinare. De aceea, vom trece prin cele mai importante cazuri, pentru a stabili ce masuri este nevoie sa luam.

Scopul acestui material redactional este de a informa parintii. Credem ca un parinte bine informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Informatiile transmise de intervievat reprezinta parerea personala a acestuia, nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s