Barbie, sarbatorita pentru prima data de colectionarii din Romania

Mare bucurie mare! Papusa Barbie a fost sarbatorita oficial, pentru prima data, de comunitatea de colectionari din Romania. Acestia si-au dat intalnire, cu mult entuziasm, in Capitala, pe 11 martie, si au sarbatorit cea de-a saizecea aniversare a lui Barbie.

“Barbie implineste 60 de ani”, organizat de Lundin PR, a avut loc intr-unul dintre mall-urile Capitalei, unde, un numar semnificativ de colectionari, cu varste cuprinse intre 4 si 45 de ani si-au etalat piesele de colectie Mattel. Cina a culminat cu tortul aniversar si cu o tombola in cadrul careia s-au oferit papusi Barbie de editie playline si collector. Premiul cel mare a fost editia de colectie “60th Anniversary Barbie”, creata de designerul Mattel Caroline DeMersseman.

La eveniment au participat si doua personalitati din lumea presei televizate: Bianca Pena, si Cristina Herea.

Cristina Herea

Cristina Herea ne-a destainuit ca are propria colectie de papusi Barbie, pe care le pastreaza cu drag, inca din vremea copilariei. “Papusa Barbie poarta amprenta primilor mei ani din viata, iar in aceasta seara, datorita colectionarilor prezenti la eveniment, am retrait emotia copilariei”, a spus stirista. “A fost o seara perfecta, alaturi de oameni pasionati de frumos!”

“Comunitarea de colectionari de fashion dolls din Romania nu numai ca exista de ani buni, dar este in continua crestere”, spune Catinca Lundin, organizator al evenimentului si colectionar. “La noi in tara, numarul papusilor fashion este aproape inexistent pe piata, tocmai pentru ca, pana acum, aceasta comunitate nu a fost vizibila. Speram ca lucrurile sa se schimbe si disponibilitatea unor produse de calitate in acest sector sa creasca.”

“A fost o minunata aventura punerea la punct a detaliilor pentru aniversarea lui Barbie. Ca si colectionar de peste zece ani, visam sa pun in fapt un asemenea eveniment”, adauga Silvia Mirea, co-organizator. Imi doresc sa existe mai multe evenimente care sa ne aduca impreuna pe noi, colectionarii romani.”

Barbie a implinit 60 de ani pe 9 martie. Creata de Ruth Handler dupa modelul unei papusi germane, Bild Lilli, si lansata pe piata americana in 1959, papusa si-a castigat fulminant popularitatea la nivel mondial. Aceasta a atras dupa sine numeroase controverse si critici, cele mai multe fiind legate de imaginea corporala inspirata. Ca raspuns, de-a lungul existentei lui Barbie, Mattel a facut numeroase schimbari, lansand pe piata prieteni ai papusii de diverse etnii, ocupatii si, incepand cu 2014, diverse tipuri corporale.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s