Aventuri cu electromagneti la Casa Experimetelor!

Marti, 13 septembrie, de la ora 11.00, Casa Experimentelor va invita la o calatorie in lumea fascinanta a stiintei electricitatii si magnetilor, pornind de la cartea Nick si Tesla in laboratorul de inalta tensiune, de „Science Bob” Pflugfelder, Steve Hockensmith – Editura Nemi.

In deschidere, Scoala de dans Minardo a Scolii Copiilor va prezenta un moment coregrafic de dans contemporan „Dansand cu fulgerele”.

Romanul se adreseaza copiilor de peste 9 ani si contine aventuri cu electromagneti, alarme pentru hoti si alte dispozitive pe care le pot construi acasa, iar in evenimentul de la Casa Experimentelor participantii vor putea vedea cu ochii lor cum functioneaza o Bobina Tesla – care produce trasnete adevarate, un generator Van de Graaff inventat in 1929, nori magnetici sau un aspirator de agrafe!

”Ca si noi, editura Nemi se afla la inceput de drum. Impreuna, precum personajele Nick si Tesla din cartea cu acelasi nume, vom atrage cati mai multi curiosi spre stiinta: fie cititori, fie doritori sa descopere stiinta prin joc si experimentare, tineri sau mai putin tineri. Prin acest parteneriat incercam sa aducem in prim plan stiinta atat pentru iubitorii de carte cat si pentru cei interesati sa descopere ceea ce citesc sau invata la scoala”. Gabriela Ionescu, director Casa Experimentelor

Casa Experimentelor este primul centru stiintific non-profit din Romania, care imbina utilul cu placutul, stiinta cu joaca si experimentarea cu invatarea. Este un concept inovativ pentru vizitatorii de peste trei ani, copii, tineri sau adulti, care doresc sa identifice conexiunea dintre elementele teoretice si aspectele practice ale unor stiinte precum: matematica, fizica, chimie, biologie si multe altele. Testandu-le intr-un mediu sigur si prietenos, cu ajutorul a peste 100 de exponate, teoriile predate la scoala devin interesante, distractive si usor de asimilat. Casa Experimentelor este Centrul Stiintific Roman infiintat la initiativa Asociatiei pentru Formare, o organizatie non-guvernamentala, non-profit, infiintata in anul 2010.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s