Avantaje si obstacole pentru copilul cu parinti de nationalitati diferite

Avantaje si obstacole pentru copilul cu parinti de nationalitati diferite

Cand cuplul de parinti este format din oameni de nationalitati diferite, adesea, inseamna ca cei doi vin cu mosteniri, traditii si culturi distincte. Ce inseamna aceste lucruri pentru puiul lor? La Meditatii pentru parinti, vorbim despre cum creste copilul cu parinti de nationalitati diferite.

De cele mai multe ori, cand ne gandim la o familie cu radacini nationale variate, ne intrebam cum se inteleg, cum comunica eficient intre ei.

Pe de o parte, stim ca micutii crescuti in medii bilingve au un avantaj fata de cei in casa carora se vorbeste o singura limba. Copilul ai carui parinti vorbesc limbi diferite va asimila mult mai usor ambele dialecte.

Pe de alta parte, psihoterapeuta Vistiana Long avertizeaza: „Pentru ei, in perioada de inceput cel putin, e mai putin important in ce limba vorbim cu ei; este foarte important cum le simtim emotiile, cum le continem emotiile. Provocarea poate veni din dificultatea parintilor de a comunica la un nivel mai profund”. Cu alte cuvinte, este posibil sa existe bariere de limbaj in relationarea dintre un parinte si copilul sau, cauzat de un vocabular mai sarac in subtilitati.

Asculta aici Meditatii pentru parinti si afla mai multe despre micutii care cresc cu parinti de nationalitati diferite.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s