Atitudinea romanilor privind sanatatea

Philips a prezentat rezultatele unui sondaj privind starea de sanatatea in Romania, precum si cresterea gradului de constientizare in randul populatiei cu privire la noile tendinte in diagnosticarea precoce si tratamentul bolilor cronice.

Datele sondajului de opinie derulat de IMAS pe un esantion de 900 de persoane, reprezentativ la nivel national (acopera toate cele 42 de judete si toate orasele cu peste 200.000 de locuitori) au aratat ca peste 60% dintre romani isi apreciaza starea de sanatate ca fiind “buna”, “foarte buna” sau “excelenta”, 77% dintre acestia spunand ca nu sufera de nicio boala cronica.

Peste 39% dintre respondenti sunt ingrijorati cu privire la bolile cardiovasculare si atacul de cord, in timp ce aproximativ 4% sunt ingrijorati cu privire la bolile oncologice ca o posibila amenintare in urmatorii 5 ani.

Conform Institutului National de Statistica, peste 60% dintre decese sunt cauzate de boli cardiovasculare (numarul 1), in timp ce 18% sunt cauzate de cancer (numarul 2).

“Astfel de sondaje sunt foarte utile pentru evaluarea modului in care societatea intelege riscurile pentru sanatatea populatiei si modalitatile de a gestiona aceste riscuri „, a declarat Domnul Robin Armstrong, Manager Regional Philips Healthcare, cu privire la constatarile sondajului.

In cadrul evenimentului, Domnul Robin Armstrong de la Philips a mentionat mai multe tendinte la nivel mondial. Populatia lumii imbatranește la o rata nemaivazuta pana acum in istorie; in anul 2000, existau 600 milioane de oameni cu varsta de peste 60 de ani. Pana in 2006, numarul acestora a depasit 700 milioane. Pana in 2050, se preconizeaza aproape o triplare, ajungandu-se la o cifra de-a dreptul incredibila, de 2 miliarde de persoane in categoria de varsta peste 60 de ani. Pana in 2050, se preconizeaza ca jumatate din lumea dezvoltata va suferi de boli cronice. Domnul Armstrong a subliniat, de asemenea, importanta cresterii gradului de constientizare a publicului cu privire la problemele de sanatate. „Noi intelegem ca sistemul de ingrijiri medicale din vremurile noastre trebuie sa depaseasca simplul cadru al unor tratamente izolate, administrate o singura data, si mediile traditionale de ingrijire. Prin urmare, solutiile noastre se concentreaza atat pe ingrijirile intraspitalicesti cat si pe cele la domiciliu, abordand ciclul de prevenire, diagnosticare, tratament si monitorizare „, a concluzionat reprezentantul companiei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s