Atentia si dexteritatea prin Jungle Speed

Cat de repede poti deosebi formele de pe masa? Jungle Speed este un joc care iti testeaza reflexele si atentia, in timp ce incerci sa te abtii din ras.

Unul dintre jocurile mele preferate, Jungle Speed este perfect de jucat in cat mai multi jucatori, desi este potrivit si pentru o seara amuzanta in familie.

Jocul de baza vine cu un totem (de lemn sau de cauciuc) si un pachet de carti cu forme si culori diferite. Cartile se impart la toti jucatorii, cu fata in jos, iar totemul sta la mijloc. Pe rand, fiecare intoarce cate o carte. Cand apare un simbol identic intre doi jucatori, primul care ia totemul din mijlocul mesei castiga „duelul” si ii da toate cartile sale adversarului. Castigator este cel care si-a terminat cartile primul.

Jungle SpeedPare simplu? Ei bine, lucrurile se complica in momentul in care descoperiti ca multe forme se aseamana intre ele, desi nu sunt identice. Iar daca jucati intr-un ritm mai accelerat, veti observa ca se pot face multe greseli.

Ideal, Jungle Speed ar trebui jucat de copiii care au peste 7 ani (si cu un totem de cauciuc, pentru a nu se rani). Dar, in acelasi timp, poate fi distractiv si pentru cei mai mici sa observe diferentele dintre carti. Pentru micutii care abia descopera formele, te poti folosi de cartile jocului pentru a realiza un exercitiu de memorie.

Mai sunt si niste carti speciale in jocul de Jungle Speed care te pot ajuta sau, daca nu esti atent(a), te pot incurca si mai mult. Printre ele, se numara cartea „Color Match” – cat timp este activa in joc, nu se mai tine cont de forma, ci doar de culoare. De asemenea, se va mai ivi si cartea „Fast Grab” care creeaza un haos total – toti jucatorii incearca sa apuce totemul, iar cel care reuseste isi pune cartile intoarse cu fata in sus in mijlocul mesei; la urmatorul „duel”, pierzatorul ia si acele carti.

Jungle Speed necesita atat viteza de reactie, cat si o capacitate de observare. Astfel, copiii isi vor dezvolta aceste abilitati intr-un mod distractiv si simplu.

Ai curajul pentru un joc de Jungle Speed?

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy

surse foto:

yourlocalgamesshop.comus.asmodee.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s