Atena Boca: Mi-am dat seama ca fericirea sta in puterea mea

Atena Boca: Mi-am dat seama ca fericirea sta in puterea mea

Din multe puncte de vedere, Atena Boca este o mama ca oricare alta, adica perfect imperfecta. Ceea ce o face speciala este modul in care a reusit sa adune in jurul sau o comunitate de 40.000 de parinti, o comunitate stransa, ai carei membri se sustin unii pe ceilalti in tot ce inseamna viata de parinte. Despre comunitatea La primul bebe am discutat cu Atena, la Happy Music cu Ruxandra si Marius. Daca ai ratat interviul, asculta podcastul aici.

Eu am facut aceasta comunitate nu ca sa invat parintii din Romania cum sa isi creasca copiii, ci ca sa supravietuiesc eu si sa ma vindec pe mine”, ne-a spus fondatoarea comunitatii „La primul bebe”.

Din nevoia de a primi suport dupa nasterea primului copil si din nevoia de a trece peste depresia postnatala, Atena Boca a construit un grup pe Facebook, cu alte 10 prietene mamici. In 5 ani, aceasta mica adunare a crescut intr-o adevarata comunitate, astazi numarand 40.000 de membri, impartiti in 17 filiale, in diferite orase din tara.

Pentru a putea intra in comunitate, este nevoie sa treci prin niste pasi. Fiecare profil de Facebook este verificat din 10 perspective, pentru a asigura un mediu curat, civilizat si chiar folositor pentru toti membrii. In mare parte, grupul este format din mame cu o educatie superioara, care impartasesc experiente din viata de parinte si se ajuta intre ele.

Unul dintre modurile in care membrii grupului se sustin unii pe altii este prin licitatiile online, pentru diverse cauze umanitare, unde sunt puse la vanzare obiecte, servicii sau chiar intalniri cu notorietati. „In ultima licitatie online, am strans 104.000 de euro pentru Magichome, in mai putin de o saptamana”, ne-a povestit Atena Boca. „Licitatiile noastre sunt cele mai creative si pline de energie momente din an.”

Pe langa activitatea din comunitate, Atena ne-a mai povestit si despre expeditia ei de pe Kilimanjaro. „Cel mai important lucru pe care l-am invatat in viata mea a fost ca nu este nevoie sa ating un varf ca sa fiu ceea ce sunt. Cand m-am intors, mi-am dat seama ca ceea ce ma face fericita pe mine sta in puterea mea”, ne-a povestit ea.

Asculta podcastul si afla cat de puternica poate fi o comunitate si cum membrii grupului au ajutat-o pe Atena Boca, in momente critice din viata ei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s