Ateliere gratuite pentru copii la Gaudeamus 2015

Cu ocazia Targului Gaudeamus, Asociaria Curtea Veche organizeaza ateliere de lectura, interactive, pentru copii.

In perioada 18 – 22 noiembrie, micutii cu varste intre 7 si 14 ani sunt asteptati la standul Dacia, de la Pavilionul Central Romexpo din Bucuresti, pentru a lua parte la o serie de activitati.

Atelierele gratuite vor fi sustinute de Smaranda Nicolau (actrita si pedagog teatral) si au drept inspiratie doua titluri cunoscute din literatura franceza, ce fac parte din colectia de repovestiri „Cartile copilariei”, de la Curtea Veche.

Pornind de la tehnici de teatru si folosindu-si imaginatia, copiii vor descoperi in detaliu lumea povestilor, se vor imprieteni cu personajele din carti si, cel mai important, vor descoperi ceva nou despre ei insisi prin aventura lecturii.

Organizate cu sprijinul Dacia, atelierele vin ca o continuare a Festivalului de lectura pentru copii NARATIV, care a avut loc in Libraria Carturesti Verona la finalul lunii septembrie si a carui misiune este incurajarea lecturii de placere in randul copiilor.

« In acest an sarbatorim 10 ani de parteneriat Dacia si Gaudeamus. De 10 ani, prin prezenta noastra la Gaudeamus, incurajam si sustinem literatura de calitate si cea mai buna sursa de idei noi, lectura. Avand in vedere ca o mare parte din bunele obiceiuri se capata in copilarie, in acest an punem un accent deosebit pe incurajarea cititului in randul celor mici. Astfel, impreuna cu Asociatia Curtea Veche vom organiza la standul Dacia mai multe ateliere de lectura cu ajutorul carora ii vom introduce pe copii in lumea minunata a cartilor lui Alexandre Dumas si Victor Hugo, incercand sa le insuflam placerea cititului » declara Anca Oreviceanu, director de comunicare Dacia.

Programul atelierelor de lectura organizate de Asociatia Curtea Veche in cadrul Gaudeamus este urmatorul:

  • Miercuri, 18 noiembrie, 13:0014:00 – atelier de lectura pe baza volumului „Cei trei muschetari”
  • Joi, 19 noiembrie, 11:0012:00 – atelier de lectura pe baza volumului Cei trei muschetari”
  • Joi, 19 noiembrie, 14:0015:00 – atelier de lectura pe baza volumului „Cocosatul de la Notre Dame”

Volumele aparute la Curtea Veche Publishing in colectia de repovestiri ”Cartile copilariei ce stau la baza activitatilor vor fi oferite gratuit participantilor de catre reprezentantii Dacia.

Participarea este gratuita, in limita a 15 locuri disponibile pentru fiecare atelier si se realizeaza in baza unei inscrieri prealabile din partea parintilor la adresa de e-mail contact@asociatiacurteaveche.ro si a unei confirmari din partea organizatorilor.

Totodata, evenimentul are si o componenta caritabila prin strangerea de fonduri online pe site-ul Asociatiei Curtea Veche si cutii de donatii amplasate la standul Curtea Veche Publishing, unde vor avea loc evenimente si oferte speciale. Fiecare suma donata ajuta la integrarea copiilor din mediul rural in programul national de lectura “Cartile copilariei”, prin care Asociatia Curtea Veche realizeaza donatii de carte si creeaza cluburi de lectura in comunitati din medii defavorizate.

Programul evenimentelor Curtea Veche Publishing la Gaudeamus 2015 este disponibil pe site-ul www.curteaveche.ro/blog.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s