Astenia de primavara: Mit sau realitate?

Astenia de primavara: Mit sau realitate?

Sunt cei care sunt de parere ca astenia de primavara e doar o scuza pentru a lenevi, in timp ce sunt si cei care, la schimbarea anotimpurilor, pur si simplu nu mai pot sa functioneze. Cum ne afecteaza astenia si ce solutii avem? Afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Nu toata lumea este afectata de astenia de primavara, asa ca este usor de inteles de ce unii nu cred ca este o stare adevarata. Asta pentru ca astenia depinde foarte mult de echilibrul psihoemotional al fiecaruia. Nu este o afectiune de sine statatoare, ci o modificare la fiecare schimbare de anotimp. Este un stres pentru organism si fiecare reactioneaza diferit”, explica dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competenta in apifitoterapie.

Cei care sufera de astenie vor observa simptome precum: oboseala fizica si psihica, lipsa de putere si chef, dureri de cap, stare de motaiala, tulburari de somn noaptea si tulburari de apetit.

Atentie, insa! Daca aceasta stare dureaza mai mult de 3 saptamani, este nevoie sa mergi la medic. S-ar putea sa nu mai fie vorba de o simpla astenie de primavara, ci de ceva mai grav, precum anemia sau carenta de vitamine.

Descopera acum, la Traieste Sanatos cu Simona, ce sa faci in aceasta perioada pentru energizarea organismului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s