Asociația P.A.V.E.L. anunță rezultatele proiectului “Centrul de Servicii și Resurse P.A.V.E.L. – Sprijin pentru copiii și tinerii cu diagnostic oncologic”

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer, a derulat pe o perioadă de 10 luni, începând din 1 august 2023, proiectul de ajutor social “Centrul de Servicii și Resurse P.A.V.E.L. – Sprijin pentru copiii și tinerii cu diagnostic oncologic” finanțat de către Compania Națională “Loteria Română” S.A cu suma de 40.000 lei.

Resursele financiare primite de la Compania Națională “Loteria Română” S.A au suplimentat efortul constant al specialiștilor P.A.V.E.L. din ultimii 28 de ani, pentru sprijinirea copiilor și a tinerilor cu diagnostic oncologic, precum și a părinții lor.

Scopul proiectului a fost creșterea speranței de viață a pacienților cu cancer, copii și tineri, prin oferirea unor servicii complexe socio-psiho-educaționale, complementare celor medicale precum și a sprijinului material și financiar necesar pentru acoperirea unor nevoi apărute în timpul tratamentului și a spitalizării (procurarea unor medicamente, a unor investigații medicale/dispozitive medicale, unor nevoi de transport, produse de igienă, îmbrăcăminte și încălțăminte necesare în spital, precum și suplimente de hrană recomandate de către medicii curanți, etc.).

Beneficiarii acestui proiect au fost 530 copii şi tineri diagnosticaţi cu o afecțiune oncologică, cu vârste cuprinse între 0 și 26 ani, pacienţi ai Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” Bucureşti şi ai Institutului Clinic Fundeni (secţiile de oncopediatrie și hematologie pediatrică).

Accesibilitatea la serviciile medicale de bază a crescut, iar pacienții și însoțitorii lor și-au îmbunătățit capacitatea psihoemoțională de a face față bolii și problemelor pe care aceasta le implică. Pentru realizarea scopului propus, sprijinul din partea Companiei Naționale “Loteria Română” S.A. a fost esențial.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s