Asociatia „LaPrimulBebe” organizeaza un eveniment manifest in 20 de orase concomitent: Sunt aici, joaca-te cu mine!

20 de orase din Romania vor avea parte sambata aceasta de acelasi eveniment. „Sunt aici, joaca-te cu mine!” este o actiune-manifest care se va desfasura in acelasi timp in 20 de orase din tara, in acelasi interval de timp. Evenimentul este unul organizat pentru a doua oara de asociatia „La Primul Bebe”, fondata de Atena Boca.

Sambata aceasta, pe 14 septembrie, intre orele 10:30 si 12:30, parintii si copiii din fiecare oras din comunitatea „La Primul Bebe” se strang la joaca in aer liber, pentru a colora, a construi, a modela sau a bate mingea impreuna.

Asociatia fondata de Atena Boca, singura comunitate de la noi din tara sustinuta de Facebook printr-o bursa de un an de zile, si-a propus sa creeze o miscare de constientizare a importantei conectarii prin joc intre parinti si copii. O miscare prin care sa atraga atentia asupra necesitatii petrecerii timpului de calitate impreuna, constient si asumat, fara distrageri de ordin tehnologic (tablete, telefoane, televizor etc.), timp in care toata atentia sa se indrepte asupra copilului si asupra jocului impreuna cu acesta. Din sondajul efectuat in cadrul comunitatii „LaPrimulBebe”, reiese ca aproape un sfert dintre parinti nu reusesc sa se joace zilnic cu copilul nici macar pentru o jumatate de ora, de aceea este nevoie de tragerea unui semnal de alarma.

Evenimentul „Sunt aici, joaca-te cu mine!” s-a desfasurat si anul trecut, cand peste 1000 de parinti din 12 orase au iesit la joaca la chemarea „LaPrimulBebe”. In aceasta editie sunt asteptati peste 1500 de parinti din 20 de orase. Evenimentul se va desfasura in aer liber pentru conectare in natura, fara stimuli artificiali, iar orasele participante sunt: Bucuresti (Parcul Alexandru Ioan Cuza, Insula Pensionarilor), Arad (Ratio Beach), Bacau (Parcul Canciov), Brasov (Clubul Copiilor), Buzau (Parcul Crang), Cluj (Parcul Central, zona hamace), Constanta (Parcul Lacul Tabacariei), Craiova (Parcul Tineretului), Galati (Faleza Inferioara, langa Foisor), Iasi (Gradina Palas), Oradea (Parcul Cetatii Oradea), Pitesti (Parc Lunca Argesului), Ploiesti (Parcul Sala Sporturilor), Sibiu (Büchercafé Erasmus), Suceava (Parcul Central), Targoviste (Parcul Central), Targu Mures (in Cetate), Timisoara (Parcul Copiilor).

Comunitatea „LaPrimulBebe” este cea mai activa si relevanta comunitate online de sprijin pentru proaspete mame din Romania si singura comunitate din tara noastra sustinuta de Facebook printr-o bursa de un an de zile. Cu peste 62.000 de membri activi si 20 de comunitati locale, in 20 de orase, 130 de evenimente si 30.000 de parinti participanti, comunitatea conecteaza parintii nu doar in online, dar si in offline. De doua ori pe an Asociatia „LaPrimulBebe” organizeaza campanii umanitare destinate proiectelor in sanatate. Pana in prezent au fost renovate sectii de spitale pentru copii si a fost cumparata aparatura in maternitati din toata tara.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s