Asociatia KinetoBebe ne recomanda sa facem sport acasa! 

In aceasta perioada a pandemiei de coronavirus, in care copiii sunt izolati in casa si nu fac miscare, kinetoterapeutii recomanda un program de sport in casa adaptat varstei, cu cel putin 30 de minute de activitate fizica.

Asociatia KinetoBebe vine in sprijinul parintilor si copiilor prin programul „Facem sport acasa”, oferind ide si exemple de exercitii zilnice usor de facut de catre cei mici cu ajutorul parintilor, pentru a preveni sedentarismul si efectele negative ale statului excesiv in fata ecranelor.

In noul context in care copiilor le lipsesc plimbarile, orele de educatie fizica si joaca in parc e nevoie ca parintii sa poata include in programul zilnic al celor mici activitati sportive care sa-i ajute sa-si mentina ritmul de dezvoltare si o stare fizica si psihica sanatoase.

Exercitiile oferite de kinetoterapeutii Asociatiei KinetoBebe prin programul “Facem sport acasa” contracareaza pozitiile vicioase de la nivelul spatelui si umerilor, cauzate de timpul petrecut in fata dispozitivelor electronice.

Proiectul “Facem sport acasa” include recomandari zilnice de exerciti pentru copii cu varsta cuprinsa intre 1 luna si 16 ani, exercitii postate alternativ pentru grupe de varsta – cate doua sugestii pe zi -, acompaniate de alte materiale informative esentiale pentru aceasta perioada.

Exercitiile zilnice si recomandarile kinetoterapeutilor sunt disponibile pe pagina de Facebook Kinetobebe

Aceste materiale se adreseaza parintilor, care devin acum si parteneri de sport ai copiilor.

„Asociatia KinetoBebe desfasoara numeroase proiecte de promovare a vietii sanatoase a copiilor si acum vrea sa ajute chiar si de la distanta copiii. Cei mici au mai mare nevoie de miscare de cand scoala s-a mutat online. incercam sa sprijinim parintii cu recomandari si sustinere online din partea echipei de kinetoterapeuti, care vine zilnic cu sugestii de exercitii si programe de miscare moderata in casa, folosind obiecte la indemana”,  spune Raluca Chisu, fondatoarea Asociatiei KinetoBebe.

Mai multe detalii despre Asociatia Kinetobebe se gasesc aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s