Artrita juvenila: Cauze, semne si tratamente

Artrita juvenila: Cauze, semne si tratamente

Putem intalni artrita juvenila chiar si de la prima copilarie. Desi nu se stie cu exactitate de ce apare, exista tratamente pentru a-i vindeca pe cei mici. La Traieste Sanatos cu Simona iti spunem cum sa recunosti aceasta boala din timp.

Este o boala care poate sa imbrace aspecte foarte variate”, avertizeaza despre artrita juvenila prof. dr. Catalin Codreanu, director Centrul Clinic de Boli Reumatismale Bucuresti.

In principal, este vorba despre o afectare articulara, de tip inflamator, care afecteaza copiii chiar si de sub un an, pana la varsta adolescentei.

Insa artrita la copii poate avea semne extrem de diverse. In unele situatii afecteaza doar articulatiile, in timp ce alti copii pot avea si probleme cu organele interne. Sunt cazuri in care boala se manifesta doar la nivelul incheieturilor de la maini si de la picioare. Sunt alte cazuri in care artrita juvenila apare la genunchi sau la solduri si sunt situatii in care boala afecteaza coloana vertebrala.

De multe ori, parintii confunda durerile provocate de artrita juvenila cu durerile de crestere. Dar este bine sa mai urmaresti si semne precum: umflarea incheieturii afectate, stare de febra, oboseala inexplicabila, lipsa poftei de mancare.

Despre cum si cand se trateaza artrita la copii poti afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s