Anim’est 2018: Festivalul revine la Brasov

Anim’est 2018: Festivalul revine la Brasov

Pentru a cincea oara consecutiv, Festivalul International de Film de Animatie Anim’est, cel mai amplu festival de film din capitala si unul dintre cele mai importante festivaluri de gen din Europa Centrala si de Est, aduce la Brasov cele mai noi superproductii de animatie internationale. Editia de anul acesta, se desfasoara in perioada 28 iunie – 1 iunlie si are loc la Centrul Cultural Reduta, Coresi Shopping Resort si The Square.

Pregateste-te pentru patru zile pline de proiectii pentru toate varstele, muzica si ateliere de animatie!

Joi, 28 iunie, de la 20.00, la Centrul Cultural Reduta, publicul prezent la Brasov va avea ocazia sa vada unul dintre cele mai importante lungmetraje de animatie ale anului trecut, coproductia britano-polona Cu drag, Van Gogh / Loving Vincent (r. de Dorota Kobiela, Hugh Welchman), castigatoarea Premiului Publicului la Festivalul de la Annecy si nominalizata la premiile Academiei Americane de Film, la Globurile de Aur si la premiile BAFTA anul acesta. Animatia are la baza viata si moartea stranie a lui Vincent van Gogh, aducand pe ecran universul vizual atat de caracteristic al artistului, lucrari care au devenit incon-uri ale artei moderne. Filmul este rezultatul unui efort creativ impresionant: peste 60.000 de cadre reale, realizate cu actori, au fost pictate manual in ulei. Ulterior, animatia a fost realizata in rotoscopie, produsul final fiind o imbinare de live-action si pictura. Filmul va putea fi vazut in reluare in noua locatie a festivalului Anim’est Brasov, Cinema One, situat in Mall-ul Coresi Shopping Resort, vineri, 29 iunie, de la 19.00.

Un alt titlu de neratat este Vendeta in stil american | Revengeance, o aventura populata de bande de motociclisti, secte ciudate si politisti corupti, in regia cunoscutului Bill Plympton, supranumit regele animatiei independente. Lungmetrajul de animatie va putea fi vazut sambata, 30 iunie, de la 18.00, la The Square, clubul oficial al Anim’est Brasov, care gazduieste pentru prima data si proiectii din cadrul festivalului, pe langa petreceri.

Centrul Cultural Reduta pregateste si anul acesta una dintre cele mai indragite nopti din cadrul festivalului Anim’est, Creepy Animation Night, noaptea scurtmetrajelor de animatie horror si bizare, selectionate din toate colturile lumii si dedicate publicului adult amator de senzatii tari.

Minimest 2018 la Brasov

Sectiunea Minimest, dedicata celor mici, este si ea prezenta in programul editiei de la Brasov cu cateva dintre cele mai indragite filme de animatie pentru copii: Incredibila poveste a perei uriase / The incredible journey of the Giant Pear, bazata pe cartea marelui autor de benzi desenate Jakob Martin Strid, Scoala iepurasilor / Rabbit School, nominalizat la Premiul Ursul de Cristal la Berlinale 2017, in sectiunea Generation Kplus, o poveste despre peripetiile iepurasului Max la misterioasa scoala a iepurasilor de Paste, Aventuri fara pereche / Oddsockeaters, animatia despre micile creaturi mancatoare de sosete, selectata la festivaluri de profil de renume, precum Anima Mundi si Karlovy Vary, precum si o selectie de scurtmetraje despre despre prietenie, curaj, despre diferentele dintre oameni, despre magie sau despre muzica.

De asemenea, copiii cu varste intre 8 – 12 ani vor putea sa participe la o serie de ateliere de animatie stop-motion sub indrumarea lui Ion Arama, regizor, ilustrator si animator. Parintii interesati de aceste ateliere sunt rugati sa trimita un e-mail la adresa ion@estenest.ro. Inscrierea este gratuita.

Festivalul Anim’est Brasov este organizat de Asociatia Este’N’Est si de Asociatia Animest, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, in colaborare cu Centrul Cultural Reduta.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s