Animatie pentru cei mici: proiectii si ateliere in cadrul Minimest 2016

Animatie pentru cei mici: proiectii si ateliere in cadrul Minimest 2016

Fiecare editie a Festivalului de Film de Animatie Anim’est aduce, pe ecranele cinematografelor bucurestene, o selectie de filme de animatie la fel de ofertanta pentru toate varstele si gusturile, in cadrul sectiunii Minimest.

Anul acesta, timp de 6 zile, in cele doua weekenduri ale festivalului, cei mici sunt asteptati la Cinema Pro, Cinema Elvire Popesco (7 – 9 octombrie) si la Cinemateca Eforie (14 – 16 octombrie), cu o selectie de animatii menite sa le intampine pofta de povesti si de distractie. Toate filmele cu dialog vor fi subtitrate in limba romana si in limba engleza, si vor fi, de asemenea, lecturate in limba romana in timpul proiectiei.

In premiera in Romania, vor avea trei lungmetraje: Ted Sieger’s Molly Monster – The Movie, Trenk, the Little Knight si Raven the Little Rascal – the Big Race.

Doua filme de neratat sunt Robinson Crusoe si The Secret Life of Pets.

20 dintre cele mai bune scurtmetraje pentru copii cu varste intre 3 si 12 ani au fost selectate, anul acesta, in competitia pentru trofeul Minimest, jurizata tot de cei mici.

Un alt moment important este proiectia speciala in avanpremiera a patru scurtmetraje grupate sub titlul „Gruffalo si prietenii lui”, ecranizari ale celebrelor carti scrise de Julia Donaldson si ilustrate de Axel Scheffler.

In plus, editia Anim’est 2016 le este dedicata pisicilor animate care au cucerit marile ecrane precum Tom, Garfield, Sylvester sau Heathcliff, dar si lungmetraje indragite, ca Pim si Pom, marea aventura, sau O pisica la Paris, Parisul Vesel, Pisicile aristocrate sau Motanul Felix.

Cei mai curiosi dintre prichindei vor avea ocazia sa participe la mici ateliere demonstrative, tinute de traineri profesionisti, ce le vor oferi acces in culisele animatiei. Atelierele vor avea loc zilnic la Centrul CINETic, detaliile despre inscriere urmand a fi publicate in curand. Rezultatele atelierelor tinute pot fi vizionate aici.

De asemenea, intre proiectiile de film, cei mici vor avea parte de o serie de ateliere distractive, pornind de la personajele si temele din cadrul animatiilor vizionate.

Biletele pentru proiecţiile din secţiunea Minimest, in valoare de 5 lei, vor putea fi achiziţionate online, pe www.eventbook.ro, si vor fi, de asemenea, disponibile in cinema in timpul festivalului. Accesul la proiectiile de luni-vineri, de pana in ora 16.30, va fi gratuit (pe baza legitimatiei) pentru copii, elevi, studenti si pensionari. Pentru grupurile organizate prin scoli, se asigura gratuitate atat pentru copii, cat si pentru cadrele didactice insoţitoare, la orice proiecţie din cadrul Minimest.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s