Anii magici. Cum sa intelegem si sa rezolvam problemele copiilor

Selma H. Fraberg ofera tuturor celor interesati de cresterea copiilor o prezentare utila a etapelor de dezvoltare interioarea a micutilor si o viziune a mentalului copiilor, acolo unde noi, parintii, nu prea avem acces si nu prea stim ce se intampla.

Cartea „Anii magici, cum sa intelegem si sa rezolvam problemele copiilor”, scrisa de sihoterapeuta Selma H. Fraiberg si aparuta la Editura Trei, este organizata in jurul etapelor de dezvoltare a copilului – primele 18 luni, de la 1 an la 3 ani, 3-6 ani.

Daca vrem ca disciplina sa prinda radacini, intelegand prin disciplinare invatarea de comportamente si in niciun caz coercitie, e nevoie sa cunoastem cum e un copil de 2 ani, ce posibilitati are el de a-si controla impulsurile si cum este “echipat” un copil de 5 ani sau un copil mai marisor pentru a coopera cu masurile noastre de disciplina.

Cercetarile clinice au progresat foarte mult in ultimii ani, inclusiv in privinta intelegerii psihologiei sugarului si a psihologiei copilului mic, iar multe aspecte pe care le consideram pana nu demult potrivite si corecte, pe care le aplicam pana acum ca parinti, s-au dovedit a fi false si cu serioase repercursiuni pe termen lung.

Cartea Selmei Fraiberg spune povestea dezvoltarii personalitatii pe parcursul primilor sase ani de viata, descrie si pune in discutie cateva dintre problemele tipice care apar in fiecare etapa de dezvoltare.

Selma Fraiberg te ghideaza, in cartea “Anii magici cum sa intelegem si sa rezolvam problemele copiilor”, aparuta la Editura Trei, te ghideaza in intelegerea aspectelor interioare ale formarii unei personalitati sanatoase si armonioase a copilului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s