Analizele inainte de intrarea in colectivitate

Asigura-te ca intrarea in colectivitate a puiului tau nu aduce cu sine riscuri de sanatate pentru propriul copil si pentru cei din jur, cu sfaturile din aceasta editie din Traieste Sanatos cu Simona.

Pentru multi parinti, prima zi de scoala sau gradinita este si prima zi in care puii lor isi fac intrarea in colectivitate. Ce inseamna asta? Inseamna ca cei mici intra in contact cu persoane si locuri noi si, ca urmare, cu microbi noi.

Cei mici se iau in brate, se pupa, isi impart jucariile, se rostogolesc, se tarasc, ating obiecte necunoscute etc. Sunt activitati normale, dar care pot pune in pericol sanatatea copiilor, daca nu ii protejam din start.

Nu este cazul sa te sperii. Dar este important sa ii faci micutului tau analizele medicale, inainte de inceputul unui nou an scolar, chiar daca nu sunt obligatorii. Doar asa poti afla ce sensibilitati are copilul tau, daca este purtator de vreo infectie si nu prezinta simptome, daca este anemic etc.

Dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, ne spune acum care sunt analizele necesare inainte de intrarea in colectivitate.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta.

logo Sanador aliniat


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s