Alunele de padure

Alunele de padure sunt printre cele mai sanatoase fructe oleaginoase. Descopera aici ce beneficii ne aduc si cum le putem folosi in jocuri!

Delicioasele alune de padure ofera organismului energie, datorita continutului de grasimi, magneziu, potasiu si proteine. Insa nu sunt recomandate persoanelor care tin cura de slabire, deoarece au un continut ridicat de calorii.

Consumate zilnic, alunele de padure imbunatatesc performanta intelectuala, stimuland sistemul nervos, fiind astfel recomandate copiilor.

De asemenea, datorita continutului bogat de substante minerale, intaresc si sistemul imunitar si ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare. Bogate in vitamina E si in acid linoleic, alunele de padure sunt ideale pentru mentinerea fermitatii si tineretii pielii. Contin si vitamina D, substanta care contribuie la mentinerea nivelurilor normale de calciu si fosfor in sange.

Contin cantitati importante de proteine, fibre, fier, calciu si potasiu. Desi sunt bogate in grasimi, alunele de padure nu contin colesterol.

Cele mai bune sunt alunele crude, evita-le pe cele prajite in ulei cu multa sare.

Inainte de a incheia, te provoc la un joc cu alune. Este foarte simplu….iti trebuie un castron gol si unul plin cu alune de padure. Pune castronul gol la o distanta de 5 metri fata de locul in care stai, apoi incearca sa-l umpli de la distanta cu alune de padure. Cine va umple castronul cu cele mai multe alune de padure a castigat!

Nu uita de sanatate! Ca-i mai buna decat toate!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s