Alexei Acsinte: Copiii de astazi se plictisesc mult mai repede

Alexei Acsinte: Copiii de astazi se plictisesc mult mai repede

Atat in calitate de antreprenor educational, cat si ca tatic, Alexei Acsinte este in masura sa ne vorbeasca despre ce ar putea fi imbunatatit la scoala traditionala si despre aptitudinile de care vor avea cei mici in viitor. Asa ca, l-am invitat in emisiunea Tati in dialog si l-am rugat sa ne spuna cum vede el educatia copiilor de azi si de maine.

„Scoala traditionala te invata sa gandesti usor in opozitie cu modul in care trebuie sa gandesti in viata. In scoala ti se dau informatii corecte si suficiente pentru a putea trage o concluzie. In viata reala, informatiile nu sunt nici corecte, sunt si insuficiente, dar tu trebuie sa te descurci si sa tragi concluzii.

Alexei Acsinte este co-fondator al proiectului MBA Junior, primul program integrat de educatie antreprenoriala pentru copii. Mai este si tatic a doua fete, Anastasia si Amelie, si asteapta o a treia fetita in septembrie. Atat privind spre cei inscrisi in program, cat si catre propriii sai copii, Alexei stie ca scoala traditionala ar trebui adaptata la nevoile copiilor de azi, prevazand aptitudinile de care vor avea nevoie in viitor.

„Parintii de astazi declara, se informeaza, dar nu actioneaza pentru a schimba un pic paradigma”, spune el despre sistemul de invatamant romanesc.

In acelasi timp, observa ca cei mici au nevoie sa fie provocati. „Copiii de astazi au nevoie de mult mai multa diversitate, ajung sa se plictiseasca mult mai repede”, explica Alexei si continua prin a descrie cateva dintre aptitudinile care vor contura meseriile din viitor, abilitati precum creativitatea, colaborarea si comunicarea.

Afla mai multe despre educatia copiilor, prin ochii lui Alexei Acsinte, din podcastul Tati in dialog de mai jos.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s