Alegerea dificila a copiilor in divortul parintilor

Alegerea dificila a copiilor in divortul parintilor

Daca parintii au decis sa divorteze, copiii lor pot fi pusi in nefericita pozitie de a alege cu cine sa ramana. In ce conditii aleg cei mici la ce parinte sa stea? Cum ii afecteaza aceasta alegere in divortul parintilor? Afla raspunsurile acum, la Meditatii pentru parinti.

Articolul 264 din Codul Civil arata ca: „In procedurile administratie sau judiciare care il privesc, ascultarea copilului care a implinit varsta de 10 ani este obligatorie. Cu toate acestea, poate fi ascultat si copilul care nu a implinit varsta de 10 ani, daca autoritatea competenta considera ca acest lucru este necesar pentru solutionarea cauzei.”

Cu alte cuvinte, mai ales in ceea ce ii priveste pe cei mai maricei, copiii pot alege cu cine vor sa locuiasca dupa divortul parintilor. Si astfel, ei sunt pusi intr-o situatie dureroasa, in care simt ca isi tradeaza unul dintre parinti.

„Pentru ca inseamna ca, indiferent ce ar alege, il tradeaza pe celalalt parinte si va retrai aceasta trauma de tradare in toate celelalte relatii ale sale, mai tarziu”, explica Adriana Mitu, facilitator de programe pentru copii si adolescenti.

Pe de alta parte, aceasta alegere ii poate si ajuta pe copii. In mijlocul divortului, cand ei simt ca pierd controlul asupra propriului univers, alegerea parintelui la care sa locuiasca reprezinta o farama de control.

Afla cum facem mai usoara alegerea copiilor in divortul parintilor, acum, la Meditatii pentru parinti.

Scopul acestui material redactional este de a informa parintii. Credem ca un parinte bine informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Informatiile transmise de intervievat reprezinta parerea personala a acestuia, nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s