Alcoolul, permis in timpul sarcinii

Femeile gravide pot consuma alcool in cantitati moderate fara ca fatul sa fie afectat, spun specialistii.

Potrivit Dailymail, peste 30 de studii efectuate in toata lumea au aratat ca nu este niciun pericol ca fatul sa se nasca prematur sau cu diferite dizabilitati daca viitoarele mamici consuma maxim doua pahare de vin pe saptamana.

Desi departamentul de sanatate sfatuieste femeile gravide sa evite orice forma de alcool, cercetatorii de la Centrul pentru Toxicomani si Sanatate Mentala din Toronto spun ca nu este niciun pericol atat timp cat cantitatea de alcool consumata nu depaseste 10g pe zi. O cantitate mai mare insa creste riscul unei nasteri premature.

Femeile care au consumat 30 de grame de vin pe zi, aproximativ un pahar si jumatate, au riscat ca fatul sa nu se dezvolte normal sau ca ele sa intre in travaliu cu 2 luni mai devreme. Consumul crescut de alcool creste riscul pierderii sarcinii.

Patrick O'Brien, cercetator la Colegiul de Obstetrica si Ginecologie avertizeaza ca femeile ar trebui sa fie atente la cantitatea de alcool pe care o consuma in special in primul trimestru al sarcinii cand este de preferat sa il evite complet. Dupa primele 12 saptamani sunt acceptate unul, maxim doua pahare de vin pe saptamana.

Sursa: Romania Libera


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s