Albastru pentru Ziua Autismului

Clujenii sunt invitati sa poarte haine albastre si sa-si lumineze casa sau locul de munca in aceasta culoare pentru a marca Ziua Internationala de constientizare a Autismului, sarbatorita in fiecare an la 2 aprilie.

1 din 160 de copii sufera de autism, potrivit statisticilor oferite de Asociatia Autism Transilvania. Pentru a atrage atentia populatiei pe acest subiect, Asociatia, impreuna cu Primaria Cluj-Napoca, a pregatit o serie de evenimente.

[imagethumb=”1408″] Astfel, sambata, incepand cu ora 18, in Parcul Central, copiii care fac terapie in cadrul centrului vor desena pe asfalt, vor imparti baloane, panglici albastre si materiale informative despre autism. Apoi, actiunea se muta in fata Teatrului National care va fi iluminat in albastru incepand cu ora 20 si tot aici se vor lansa baloane albastre cu heliu.

Campania de constientizare se desfasoara simultan si in alte orase importante ca Timisoara, Bucuresti, Brasov, Baia Mare, Targu Mures sau Iasi.

Actiunea “Lumineaza albastru” are loc la nivel mondial, iar doua dintre cladirile cele mai importante care vor fi laminate in albastru sunt Empire State Building din New York si Turnul CN din Toronto.

Sursa: CityNews.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s