Ajuta-l pe Micul Print

Pentru amatorii mari si mici ai romanului Micul Print, cei de la Lex Games propun un board game in care se regasesc toate personajele din cartea lui Antoine de Saint-Exupéry.

Jocul se numeste Micul Print – Fa-mi o planeta si este destinat copiilor cu varste intre 6 si 99 de ani. Este nevoie de cel putin 2 jucatori si de cel mult 5.

Scopul jocului este construiesti o planeta, pentru a gazdui unul din animalutele din Micul Print: vulpea, oaia, elefantul sau sarpele. Insa ai grija sa nu pui prea multi vulcani sau baobabi! Ai la dispozitie 80 de cartonase, care se impart in patru teancuri, dupa tipul fiecarui cartonas.

Primul jucator (cel mai tanar) extrage atatea cartonase cati jucatori sunt, dintr-unul din teancuri. Alege un cartonas, apoi numeste un alt jucator sa aleaga din cele ramase. Si tot asa, pana cand toti jucatorii au ales cate un cartonas. Ultimul, adica jucatorul care a luat cartonasul ramas, devine primul jucator, in urmatoarea runda. Jocul se termina in momentul in care toti jucatorii si-au facut o planeta din 16 cartonase, ca in imaginea de mai jos.

micul printRezultatul va fi mereu altul, pentru ca nu stii ce tragi. Fiecare planeta va avea detalii diferite si, precum observi, cate un personaj in fiecare din cele patru colturi. Personajele iti dau puncte. (O varianta de joc este sa nu te uiti la ce personaje ai, pana la finalul jocului. Asa, suspansul este mai mare.) Daca ai prea multi baobabi si prea multi vulcani, pierzi puncte.

Jocul Micul Print – Fa-mi o planeta

Un alt avantaj este ca, desi jocul dureaza putin (in jur de 20 de minute), sunt o multime de posibilitati prin care poti construi o planeta!

Jocul nici nu este foarte scump, in comparatie cu alte board games: il gasesti in magazinele de profil sau online la un pret intre 75 si 85 de lei.

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s