Afterschool-ul „Sf. Haralambie” isi deschide portile

Centrul educational-social „Sf. Haralambie”, primul after-school din cadrul unei parohii ortodoxe din Bucuresti, isi deschide portile la 15 septembrie. Centrul vine in intampinarea nevoii actuale reale a unor spatii de ocrotire a copiilor, in perioadele in care parintii sunt inca la serviciu.

Lipsa supravegherii corecte si atente a copiilor poate conduce la dezvoltarea defectuoasa a personalitatii lor de adulti, cu grave carente educationale, cu consecinte la nivel psihologic – alienare mentala, insingurare, dezvoltarea unei personalitati introvertite, sau asocierea cu anturaje nepotrivite.
In cadrul centrului, sunt asigurate urmatoarele servicii: masa de pranz si gustare de dupa-amiaza, efectuarea temelor in prezenta unui personal calificat, meditatii la disciplinele scolare de baza, activitati vocationale (pictura, pian, cor, miscare scenica, informatica), activitati sportive si recreative. Progranul are loc, intr-un mediu securizat, vegheat de echilibrul rugaciunii si reculegerii, si este situat in umbra unei biserici – monument din sec. XVIII, Biserica Flamanda.
Centrul isi propune supravegherea si instruirea competenta a elevilor din ciclul primar si gimnazial, dupa orele de curs scolare, de luni pana vineri, pana la preluarea copiilor de catre parinti – ora 18. Pentru aceasta, se vor asigura: preluarea copiilor de la scoala, asigurarea mesei principale (de pranz) si a unor gustari, supravegherea competenta la efectuarea temelor, activitati religioase (rugaciunea inainte si dupa masa), activitatt vocationale si de potentare a talentelor native, activitati recreative, meditatii optionale (la diverse discipline scolare, inclusiv limbi moderne).
De asemenea, parohia acorda burse de studiu pentru copiii proveniti din familii in dificultate, dar cu rezultate bune la invatatura, burse care vor acoperi cheltuielile lor lunare.
Mai multe detalii despre inscrieri pe www.sfantulharalambie.ro

Desi in prag de incepere a activitatii, centrul are inca nevoi neacoperite: piese de mobilier; un aparat de climatizare, achizitionarea /imprumutul/ concesionarea/ inchirierea unui microbuz, videoproiector, si altele, care vor asigura micutilor confort in activitatea lor zilnica in cadrul centrului.
Cei care doresc sa dea o mana de ajutor, o pot face prin donatii in bunuri sau financiare.

Arhiepiscopia Bucurestilor
PAROHIA FLAMANDA
Str. Olimpului, nr. 17, Bucuresti
C.F. 11840429
Cont: RO98BRDE441SV03847614410 – B.R.D. Unirea
Telefoane: 0723998961, 0728727367
e-mail: davidpestroiu@yahoo.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s