Afostodata.net lanseaza „Romani de poveste”, pe 1 Decembrie

In cadrul proiectului Afostodata.net se lanseaza pe 1 Decembrie „Romani de poveste”, in prezenta violonistului Alexandru Tomescu.

Colectia Romani de poveste contine 5 povesti audio si in limbaj mimico-gestual pe intelesul copiilor despre viata unor oameni exceptionali: Ion Creanga, George Enescu, Nadia Comaneci, Henri Coanda si stefan cel Mare.

Lansarea va avea loc pe 1 decembrie, la Muzeul George Enescu (sala Cantacuzina), de la ora 11:00, in prezenta violonistului Alexandru Tomescu, care le va citi copiilor Povestea lui George Enescu. Participarea la eveniment este libera.

Proiectul Romani de poveste a pornit din dorinta de a crea un continut nou, valoros, despre romani cu care ne mandrim, modele inspirationale pentru copii si adulti deopotriva. Indiferent ca au facut performanta in sport, au inventat lucruri noi sau au compus muzica, acesti oameni au pus Romania pe harta lumii.

Afostodata.net este o platforma online gratuita, dezvoltata de Asociatia pentru Educatie Digitala Bigger Picture in iunie 2018. Pe afostodata.net se gases 60 de povesti din intreaga lume, reinterpretate intr-o varianta apropiata limbajului de astazi si traduse, pentru prima data in Romania, in limbaj mimico-gestual romanesc, pentru comunitatea de copii cu deficiente de auz.

Cele cinci povesti vor putea fi folosite gratuit in clasa sau acasa, direct de pe afostodata.net, dar pot fi si descarcate pe telefon, tableta sau laptop. in plus, continutul audio este disponibil ca Podcast in iTunes si pe Spotify.

In Romania sunt inregistrate 23.000 de persoane cu deficienta de auz si circa 9000 de persoane cu surdocecitate, combinatie deficiente vaz si auz, cu diferite grade de manifestare. Dintre acestia, mai mult de 2000 sunt copii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s