Activitati in familie pentru copilul la 10 ani si peste

Activitati in familie pentru copilul la 10 ani si peste

Cum te mai joci cu puiul tau, odata ce trece de varsta de 10 ani? La Meditatii pentru parinti, vei descoperi ca, in timp ce unele jocuri raman la fel, pentru copilul de 10 ani si peste, va fi nevoie sa fii deschis la noi idei de activitati in familie.

Ca ne place sau nu sa recunoastem, vine si perioada in care copiii lasa deoparte jucariile de plus si papusile. Mai devreme sau mai tarziu, puiul tau va incepe sa isi ceara independenta tot mai mult si s-ar putea sa te simti putin inlaturat.

Dar lucrurile nu trebuie sa stea asa, pentru ca orice varsta vine cu activitati specifice, prin care puteti petrece impreuna timp de calitate in familie.

Iata ce activitati se potrivesc cel mai bine pentru copilul la 10 ani si peste, in opinia Otiliei Mantelers, specialist in parenting.

Idei de activitati pentru copilul la 10 ani si peste

Daca pana la 10 ani inca mai merg jocurile de rol, cu jucarii de plus, dupa aceasta varsta, vine momentul in care copilul isi indreapta atentia spre activitati mai fizice si mai sociabile. Printre acestea amintim:

  • bataia cu perne (sau orice harjoneala);
  • activitati in natura – catarat prin copaci, mers pe biciclete;
  • plimbari prin mall (cu un buget prestabilit).

In plus, Otilia Mantelers recomanda sa avem si o zi pe luna de deconectare, in care sa fugiti de grijile cotidiene. Tu mai ai si alte idei de activitati pentru copilul la 10 ani si peste? Spune-ne in rubrica de comentarii.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s