Acomodarea la grădiniță și creșă, cu Mira Loghin

Intrarea copilului la grădiniță sau creșă aduce o mulţime de schimbări pentru copii și părinți. Copiii se trezesc într-un loc străin, unde nu își regăsesc reperele de siguranță și încredere învățate acasă.

Cum rămânem lângă copiii noștri, chiar și atunci când lacrimile lor vin în valuri, iar sufletul nostru e prins într-o chingă? Cum facem din această provocare o experiență de învățare care să ne crească, să ne dea încredere și puteri interioare?

La toate aceste întrebări ne răspunde Mira Loghin în emisiunea Acomodarea la grădiniță și creșă, pe care o poți asculta la Itsy Bitsy FM zilnic, de la orele 6:30 și 11:30.

În noua emisiune radio, Mira Loghin le oferă părinților sprijin și ghidare, pentru a face cât mai ușoară acomodarea copiilor la grădiniță și creșă.

Află mai multe despre Mira Loghin și despre noua emisiune ascultând interviul de mai jos:

Mira Loghin – să fiu, să primesc și să ofer.

Mira Loghin este scriitor, autor de carte, coach & terapeut, trainer în comunicare nonviolentă, specialist in educație timpurie dar, înainte de toate, copil universal.

„Abia când devenim părinți, iubirea a capătă un sens pentru noi. A crește un copil este precum intrarea într-o lume nouă, poate fi asemănătoare cu învățarea unei noi limbi. Un mod nou de a ne apropia, de a asculta, de a observa, de a procesa și relaționa. De a experimenta iubirea. De a integra în noi ce auzim, de a interioriza în propria rezonanță ceea ce ne spunem, de a fi atenti la ceea ce simțim și a transmite ce este valoros pentru noi incât să ajungă nealterat la copilul pe care îl ținem in brațe.

Învățarea se produce cu adevărat doar în spațiul interior, acolo unde ne străduim să traducem din limba pe care am învățat-o de la alții, în propriile sentimente și nevoi. Să pășim dincolo de etichete, convingeri sau modele.

Și totuși, când poți să spui că ai reușit să înveți pe deplin limba cea nouă? Când poți să spui că ai învățat să crești un copil? Să îi poți înțelege toate rotunjimile vocalelor și toate vibrații consoanelor? Când poți spune că ai terminat antrenarea tuturor simțurilor, comportamentelor sau obiceiurilor sănătoase?

Călătoria de părinte este pentru totdeauna.

Dacă vrei să vezi lumea de la nivelul unui copil, așează-te cu el pe covor. Doar din acel loc poți observa, poți simți, poți asculta și poți afla lumea din perspectiva lui. Același lucru îl fac și eu cu voi, părinții. Mă așez lângă voi, vă ascult și sunt. Pregătită să primesc, să reflectez, să conțin, să sprijin, să ghidez, să ofer.”Mira Loghin

Mira Loghin este și autoarea cărții Grădinița pentru totdeauna, singura carte despre acomodarea la grădiniță în care părinții simt că au sprijin și că nevoile copiilor contează.

“Atunci când le oferim copiilor noştri un start în viaţă plin de compasiune și înțelegere schimbăm în bine faţa lumii. Această carte poate fi primul tău pas.”
Mira Loghin


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s