Acadele de cristal de agatat in brad

Chiar daca ai impodobit deja pomul de Craciun, ii mai poti adauga cateva podoabe inainte de venirea lui Mos Craciun. Iti propunem sa faci chiar un mic experiment stiintific, in urma caruia vei obtine acadele cristalizate. Nu vor fi comestibile, dar vor adauga mult farmec bradului, iar copilul tau se va distra in asteptarea lui Mos Craciun.

Pregateste materialele:

  • Borax
  • Sarma plusata alba si rosie (gasesti in magazinele de Art & Craft)
  • Ata dentara
  • Creion
  • Un borcan de sticla

Taie 20-30 centimetru de sarma plusata alba si rosie si rasuceste cele doua fire in forma unei acadele baston. Fa-i acadelei o agatatoare de prins in brad, legandu-i un fir suficient de lung de ata dentara.

Inainte de a agata acadeaua in brad va trebui sa o “cristalizezi”. Pentru a face asta vei prepara o solutie magica: toarna apa clocotita intr-un borcan, adauga cateva lingurite de borax si amesteca cu o lingura pana se topeste boraxul.

Rasuceste agatatoarea acadelei de un creion si scufund-o in solutie, sprijinind creionul de marginea borcanului. Ai grija ca acadeaua sa nu atinga nici fundul borcanului, nici peretii acestuia.

Lasa acadeaua in borcan pentru o zi-doua, verificand din cand in cand cum arata. Cand te multumesc cristalele aparute pe acadea scoate-o din solutie, las-o sa se usuce si agat-o apoi in brad.

Craciun fericit!

Sursa: gosciencegirls.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s