Evolutia cazurilor de raceala si gripa, peste asteptari

Numarul cazurilor de infectii respiratorii si de gripa a depasit valorile maxime asteptate, incidenta cazurilor inregistrand in ultima saptamana o crestere cu 34.4 fata de media din ultimele trei saptamani.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii, saptamana precedenta au fost inregistrate 137.210 cazuri de infectii acute respiratorii, cu 15.8% mai mult comparativ cu cele inregistrate in saptamana precedenta si 791 afectiuni clinice compatibile cu gripa, adica cu 50,6% mai mult comparativ cu acelasi interval, conform unui raport de la Centrul National de Supraveghere a Bolilor Transmisibile inaintat la MS. [imagethumb=”1312″]

Documentul arata ca incidenta infectiilor respiratorii acute si a gripei a fost cu 34,4% mai mare decat media a trei saptamani anterioare si ca au fost depasite valorile maxime asteptate.

„Este de remarcat faptul ca in ultima saptamana au crescut ratele de absenteism din unitatile prescolare si scolare si s-au inregistrat numeroase focare de infectii respiratorii acute si gripa in colectivitati”, se mai precizeaza in comunicatul Ministrul Sanatatii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s