Cros pentru combaterea discriminarii

Copii, tineri, adulti si bunici sunt asteptati duminica, in Piata Charles de Gaulle din Bucuresti, la crosul anti-discriminare „Vivicitta”, organizat de Policy Center for Roma and Minorities in colaborare cu UISP (Unione Italiana Sport per Tutti) sub sloganul “Uniti prin sport”.

Cei care doresc sa participe la cros se vor putea inscrie incepand cu ora 9 la punctele special amenajate din Piata Charles de Gaulle, traseul de 3 km al crosului fiind urmatorul: Piata Charles de Gaulle (punct de plecare) – Bulevardul Constantin Prezan – Soseaua Kiseleff – Piata Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piata Charles de Gaulle (punct de sosire).

Ajuns la cea de-a doua editie in Romania, crosul isi propune sa atraga atentia opiniei publice asupra fenomenului discriminarii si a importantei promovarii diversitatii, si sa ofere un cadru prin care oamenii sa aiba posibilitatea de a transmite un mesaj comun.

Evenimentul face parte din campania publica de constientizare REACT initiata de Policy Center for Roma and Minorities si sprijinita de Comisia Europeana, al carei obiectiv il reprezinta cresterea nivelului de constientizare cu privire la problemele sociale intampinate de romi si schimbarea atitudinilor negative fata de acestia.

“Vivicitta”, unul dintre cele mai mari evenimente sportive internationale cu mesaj social, are loc pe 3 aprilie in mai mult de 10 tari de pe 3 continente. Printre cele mai cunoscute orase participante se numara: Bari, Cagliari, Florenta, Genova, Napoli, Torino, Venetia, Sarajevo, Dakar, Ierusalim, Kinshasa si Yokohama.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s